Tehostettua hoivaa ympäri vuorokauden

Varpusen yksityinen hoitokoti takaa sen, että saat oman rauhan, mutta myös tuttua seuraa ja vointisi mukaista puuhaa. Turvallinen asuminen, päivittäinen henkilökohtainen hoiva, sairaanhoidolliset toimenpiteet, voinnin seuranta – kaikki nämä on järjestetty.

Ota yhteyttä ja kysy lisää!

Mieletön miljöö

Lieksassa sijaitseva Varpusen pihapiiri huokuu historian havinaa ja maalaismaisemaa. Pihassa on kaksi rakennusta, vanhempi rakennus on persikan värinen, museoviraston suojelema hirsirakennus, joka on aina ollut hoiva käytössä, alun perin sairaalana ja myöhemmin päiväkotina. Tehostettuun palveluasumiseen suunniteltu uudempi rakennus on valmistunut 2020- luvulla ja tarjoaa nykyaikaiset puitteet ympärivuorokautiselle hoivalle. Kesäisin pihamaalla laiduntavat vuohet ja tepastelevat kanat, joita myös läheisen päiväkodin lapset tulevat mielellään tervehtimään. Puistomaisen pihan poikki kulkee kulkurin kierros- polku, joka johdattelee keskustelemaan ja muistelemaan.

Varpunen_rekrytoi_sairaanhoitajan_lieksaan

Tinkimätön laatu

Varpusessa työskentelee sitoutuneita hoiva-alan ammattilaista. Henkilöstöön kuuluu sairaanhoitajia, lähihoitajia, hoiva-avustajia ja ateria- alan ammattilaisia. Asukkaita palvelevat tarvittaessa myös lääkäri, fysioterapeutti, jalkahoitaja sekä parturi-kampaaja. Arki on rauhallista ja turvallista, sillä Varpusen hoivan periaatteet nojaavat erinomaiseen hoitajamitoitukseen, palveluiden laadun valvontaan ja jatkuvaan kehittämiseen.

Henkilöstön hyvinvointiin panostetaan tarjoamalla monipuolisia terveys- ja liikunta etuja sekä viimeisimmät työ- ja apuvälineet perushoitoon- ja hoivaan. Tavoitteena on muuttaa hoivan kulttuuria kehittämällä ja toteuttamalla hoitomalleja, jotka asettavat asiakkaan keskiöön ja korostavat yksilöllistä sekä osallistavaa hoivaa. Jokaisella asukkaalla on nimetty omahoitaja, joka tekee asukkaan elämälle tärkeät asiat näkyviksi, luo tiiviin yhteistyön asukkaan ja läheisten kanssa sekä turvaa kokonaisvaltaisen hoidon.Paras paikka kodin jälkeen

Hoivakoti, hoitokoti, ympärivuorokautinen palveluasuminen tai niin kuin Varpusessa sanotaan, se paras paikka kodin jälkeen, tarjoaa turvallista pitkäaikaista asumista tai esimerkiksi omaishoitajan loman mahdollistavaa vuorohoitoa. Varpusen nykyaikaiset, 2020-luvulla valmistuneet tilat ovat kodiksi suunniteltu – asukkaiden omista huoneista löytyvät kaikki jääkaapeista turvallisiin kylpyhuoneisiin, ja saunaankin pääsee juuri silloin, kun löylyihin kaipaa. Sillä välin, kun perinteiset piirakat paistuvat leivinuunissa voi lähes lattiasta kattoon ylettyvistä ikkunoista seurailla ulkopuutarhan hyötykasvien kukintaa ja ihailla pihamaalla käyskenteleviä kotieläimiä. Ihan kuin mummolassa konsanaan.

Omainen, olet tärkeä

Läheiset ja omaiset ovat aina tervetulleita vierailulle ja sinua autetaan pitämään yhteys heihin, jotka asuvat kauempana. Varpusessa ymmärretään, kuinka tärkeitä kuulumiset ovat. Kuulumisten vaihtamiseen, perinteisen puhelimen lisäksi käytetään VarpuDigital – sovellusta, jonka avulla mahdollistetaan entistä sujuvampi ja helpompi yhteydenpito omaisten kanssa. Tavoite on ylläpitää ja vahvistaa yhteyksiä, vaikka fyysinen etäisyys olisikin pitkä.

”Mitä sie haluaisit
tänään tehdä?”

Mitä tehostettuun hoitoon sisältyy?

Tehostettu hoiva Varpusessa sisältää ympärivuorokautisen hoivan ja huolenpidon. Kysythän meiltä tarkemmat tiedot, ettei mitään jää epäselväksi! Suunnittelemme kullekin asiakkaalle sopivimman palvelupaketin yhdessä.

Tehostettu hoito ja hoiva sisältävät:

  • ympärivuorokautisen henkilökohtaisen tarpeen mukaisen perushoidon ja -hoivan
  • avun, tuen ja ohjauksen päivittäisissä toimissa: hygienian hoito, peseytyminen, wc-käynnit, pukeutuminen, ruokailu
  • avun, tuen ja ohjauksen toimintakyvyn mukaiseen osallistumiseen, arjen toimintaan sekä ulkoiluun ja aktiviteetteihin
  • omahoitajan palvelut
  • voinnin seurannan
  • lääkehuollon

Ateriat sisältävät aamiaisen, lounaan, päiväkahvin, päivällisen ja iltapalan. Mahdolliset asiakkaan tarvitsemat erityisravintovalmisteet eivät kuulu palvelun hintaan.

Ylläpitoon sisältyy päivittäisen siisteyden ylläpito, ylläpitosiivous ja perussiivous sekä pyykkihuolto.

Varpusen pitkäaikaisessa asumisessa perushoitotarvikkeet (pesulaput, pesuvoiteet, pesuaineet, paperit, yms.) kuuluvat hintaan. Vain henkilökohtaiseen käyttöön haluttavat erikoisaineet ja -tarvikkeet ostetaan itse.

Asiakas maksaa itse henkilökohtaiset hygieniatarvikkeet, vaatteet, lääkkeet sekä ulkopuolisten palvelujen käytön (lääkäri, fysioterapeutti, kampaaja, taksi, yms.).

 

Kuinka asukkaaksi Varpusen tehostettuun palveluasumiseen?

Tiesithän, että tehostetun hoivan palveluitamme voi ostaa useimpien palveluseteleiden, kuten Siun Soten ja rintama- ja sotaveteraanien palveluseteleiden avulla? Palveluseteli antaa asiakkaalle ja hänen läheisilleen vapauden päättää, miltä kunnan hyväksymältä palveluntuottajalta palvelu hankitaan. Asiakkaana sinulla on oikeus kelan etuuksiin. Voit tulla asumaan meille myös omakustanteisesti. 

Kun kotihoidon palvelut eivät enää riitä turvaamaan arkeasi, olet aina tervetullut tutustumaan Varpusen ympärivuorokautiseen palvelusasumiseen!Kysy lisää

Kotihoitoa suurella sydämellä, yksilöllisesti

Mikä sen mukavampaa kuin arvokas vanhuus tutussa ympäristössä? Varpusen kotihoito tarjoaa apua ikäihmisen kotona asumiseen Pohjois-Karjalassa.

Tutustu kotihoitoon »
Ihana hoivakoti Lieksassa.

Leppoisa päivä varakodissa

Autamme peseytymisessä, huolehdimme puhdasta päälle, ja tarjoamme kauniisti katettuna meillä itse tehtyä ruokaa. Jutellaan asioista, jotka kutakin kiinnostavat, tehdään ristisanoja tai käydään pihalla rapsuttamassa lampaita.

Tutustu varakoti -palveluihimme »