Tehostettua hoivaa ympäri vuorokauden

Uudessa tehostetun hoivan yksikössämme sinulla on mahdollisuus asua mukavasti ja turvallisesti. Saat oman rauhan, mutta myös tuttua seuraa ja vointisi mukaista puuhaa. Päivittäinen hoiva, sairaanhoidolliset toimenpiteet, voinnin seuranta – kaikki nämä on järjestetty. Periaatteemme on, että me joustamme, eivät asiakkaamme! Läheisesi ovat aina tervetulleita tänne ja me autamme sinua pitämään yhteyttä heihin, jotka asuvat kauempana. Me ymmärrämme kuinka tärkeitä kuulumiset ovat.

Lämpöinen ja kodikas uusi yksikkö

Pihapiirimme uusin, kesällä 2020 valmistunut rakennus on pitkäaikaisten asiakkaidemme valoisa oma koti. Kodiksi se on myös suunniteltu – asukkaiden omista huoneista löytyvät kaikki jääkaapeista turvallisiin kylpyhuoneisiin, ja saunaankin pääsee juuri silloin, kun löylyihin kaipaa. Sillä välin, kun perinteiset piirakat paistuvat leivinuunissa voi melkein lattiasta kattoon ylettyvistä ikkunoista seurailla ulkopuutarhan hyötykasvien kukintaa ja ihailla pihamaalla käyskenteleviä kotieläimiä. Ihan kuin kotona.

”Mitä sie haluaisit
tänään tehdä?”

Mitä tehostettuun hoitoon sisältyy?

Tehostettu hoiva Varpusessa sisältää ympärivuorokautisen hoivan ja huolenpidon. Kysythän meiltä tarkemmat tiedot, ettei mitään jää epäselväksi! Suunnittelemme kullekin asiakkaalle sopivimman palvelupaketin yhdessä.

Hoito ja hoiva sisältävät:

  • ympärivuorokautisen henkilökohtaisen tarpeen mukaisen perushoidon ja -hoivan
  • avun, tuen ja ohjauksen päivittäisissä toimissa: hygienian hoito, peseytyminen, wc-käynnit
  • avun, tuen ja ohjauksen toimintakyvyn mukaiseen osallistumiseen, arjen toimintaan sekä aktiviteetteihin
  • ulkoilun
  • voinnin seurannan
  • lääkehuollon

Ateriat sisältävät aamiaisen, lounaan, päiväkahvin, päivällisen ja iltapalan. Mahdolliset asiakkaan tarvitsemat erityisravintovalmisteet eivät kuulu palvelun hintaan.

Ylläpitoon sisältyy päivittäisen siisteyden ylläpito, ylläpitosiivous ja perussiivous sekä pyykkihuolto.

Varpusen pitkäaikaisessa asumisessa perushoitotarvikkeet (pesulaput, pesuvoiteet, pesuaineet, paperit, yms.) kuuluvat hintaan. Vain henkilökohtaiseen käyttöön haluttavat erikoisaineet ja -tarvikkeet ostetaan itse.

Asiakas maksaa itse henkilökohtaiset hygieniatarvikkeet, vaatteet, lääkkeet sekä ulkopuolisten palvelujen käytön (lääkäri, fysioterapeutti, kampaaja, taksi, yms.).

Tiesithän, että tehostetun hoivan palveluitamme voi ostaa useimpien palveluseteleiden, kuten Siun Soten ja rintama- ja sotaveteraanien palveluseteleiden avulla?

Kotihoitoa suurella sydämellä, yksilöllisesti

Mikä sen mukavampaa kuin arvokas vanhuus tutussa ympäristössä? Varpusen kotihoito tarjoaa apua ikäihmisen kotona asumiseen Pohjois-Karjalassa.

Tutustu kotihoitoon »

Leppoisa päivä varakodissa

Autamme peseytymisessä, huolehdimme puhdasta päälle, ja tarjoamme kauniisti katettuna meillä itse tehtyä ruokaa. Jutellaan asioista, jotka kutakin kiinnostavat, tehdään ristisanoja tai käydään pihalla rapsuttamassa lampaita.

Tutustu varakoti -palveluihimme »