Kokemuksia hoivakodistamme

Haluamme, että niin asiakkaamme, heidän läheisensä, kuin myös työntekijämme saavat positiivisia kokemuksia päivittäin. Kuuntelemme palautetta ja toiveita herkällä korvalla.

”Täällä suapi olla semmoinen kun on:
Mehtämies suap olla mehtämies!”

Joku nauttii kaverikoiran silittelystä, toinen rakastaa kuokkia perennapenkkiä. Jos työura on ollut metsissä ja työmailla, on mukava päästä niitä paikan päälle muistelemaan. Tai jos tekee mieli leipoa vaikka tiikerikakku, niin mikäpä ettei! Arvostamme elettyä elämää ja asiakkaidemme vahvuuksia.

”Äidin hymyilevä olemus palasi.”

Asiakkaalta: ”Varakoti antaa turvaa”

”Päivät kyllä menee kotona ihan hyvin, mutta nyt sairaus tekee öistä kovin hankalia. Yksinäisyyskin välillä tekee sitä tepposta, että tulee epävarmuus, mitenkä sitä pärjää. Mie soitin Varpuseen Marille ja tultiin semmoiseen tulokseen, että käyn täällä ”yökylässä” silloin kun terveys on vähän kyseenalainen. Täällä mie saan paremmin nukuttua, säilyy päivärytmi ja sairauskin asettuu paljon nopeammin. Levänneenä on ihan erilaista päivälläkin, kotona jaksaa, kun on voimia.”

Omaishoitajalta: ”Pitää itsemääräämisoikeus olla sairaallakin”

Kun rakas aviomies on afasiapotilas, ei hoito enää järjestynyt omin voimin.

”Aluksi hän kävi Varpusessa päiväkäynneillä, sitten viikon kerrallaan. Oli hirmu tärkeää, että siellä ulkoiltiin joka päivä. Ja järjestettiin liikuntaa, ei tarvinnut sitä erikseen muualta järjestää. Turvallinen paikka ja hyvät ruoat. Osasivat tulkita miestäni, se on afasiapotilaiden kanssa vaikeaa. Sillä pitää itsemääräämisoikeus olla sairaallakin. Kerrankin Mari tuli hakemaan kotoa ja mieheni lähti mukaan mielellään.”

Läheinen: ”Äidillä on taas kirkkaat silmät”

Puhekykynsä menettänyt, aivohalvauksen saanut asiakas pääsi Varpuseen useampi vuosi sitten. Hänen
poikansa kertoo äitinsä olemuksen ja voinnin kohentuneen huomattavasti jo heti alkuhetkistä lähtien.

”Ihana paikka. Todella siisti, ja hoito erinomaista. Hygieniasta pidetään hyvä huoli, vaatteet ovat puhtaat ja äiti pääsee ulkoilemaan joka päivä. Elokuvissa ja kampaajallakin hän käy. Itsellä ei ole huolta, äiti on Varpusessa paremmassa hoidossa kuin kotona voisi olla. Ruoka on todella hyvää. Joskus vitsailen, että milloin tänne pääsisi itsekin.

Hoitajat ovat sympaattisia ja ovat oppineet tulkitsemaan äitiä. Näkee, että hänellä on ystävyyssuhde hoitajien kanssa. Kaikki pelokkuus on hävinnyt.

Kyllä kannattaa kaikkien käydä tutustumassa Varpuseen.”